Voor particulieren en bedrijven

Vlammers is er voor professionals met een aantal jaren werkervaring. Ervaren mensen die voor een kruispunt in hun carrière staan. Dertigers, veertigers en vijftigers voor wie het laatste echte sollicitatiegesprek alweer een tijd geleden is, bijvoorbeeld omdat ze intern zijn doorgegroeid.

Voor mensen die goed zijn in hun werk, maar daarmee nog niet in het voeren van een (al dan niet intern) sollicitatiegesprek. Of die bijvoorbeeld geen outplacement krijgen (of willen), maar die wel wat aanscherping kunnen gebruiken.

Voor bedrijven die het afscheid van een professional willen ondersteunen omdat zij hun mensen ook goedgezind zijn in slechtere economische tijden. Maar óók voor bedrijven die hun mensen graag de kans geven intern op zwaardere leiderschapsrollen te solliciteren en die hen graag hun competenties, hun drijfveren en ontwikkelpunten goed willen laten benoemen.

Vlammers geeft de meeste meerwaarde in een open gesprek met ervaren professionals. Een gesprek over resultaten, over focus en ambitie, over beslissen en beïnvloeden. Voor starters is deze aanpak dus minder geschikt.

 

Wat anderen vinden

droplet